parallax background

PRESENTEREN

Een tekst opzeggen is een ding. Een goed verhaal vertellen dat mensen raakt is wat anders. Spreken voor een publiek, of dat nu groot is of heel klein, is een vaardigheid die we niet allemaal van nature hebben. En dat kan heel vervelend zijn. Want het is dat ene moment waarop je goed wilt – en wellicht zelfs moet – overkomen. Het publiek zit klaar om een inhoudelijk verhaal te horen. De spanning stijgt… 

 

Of het een lezing is voor een uitverkocht theater, een pitch voor investeerders of een visiebespreking met een team van collega's. Er zijn vele momenten waarop je verhaal en jij als professional indruk moeten maken.

Presenteren is als een optreden.

TRAININGEN

“Makkelijker bewegen zorgt ervoor dat alles beter gaat. Communiceren met een groepje mensen bijvoorbeeld”

Bianca Tan helpt je met het overbrengen van jouw verhaal: 'Wat zeg je en vooral, hoe zeg je het zodat het ook aankomt?' Ze maakt gebruik van de Feldenkrais methode. Dat is een leermethode om makkelijker en efficiënter te bewegen. Bewustzijn van je ademhaling, je houding en hoe je kijkt is een effectieve manier om communicatie te verbeteren. Gewoontes als op één been hangen, je buik intrekken of je schouders ophouden kunnen heel subtiel je spreekvaardigheid belemmeren.

Tan werkt een op een, of in een klein groepsverband. Ze geeft je oefeningen en laat je ervaren wat jou helpt bij alle belangrijke communicatiemomenten. Ze maakt je bewust van je stem, houding en uitstraling. Alles met het doel om jou te laten zien zoals je bent. Ook in het gewone dagelijkse leven.

OVER BIANCA

Tan (1968) groeide tweetalig op in Rotterdam met een Engelse moeder en een Chinese vader. Het gezin woonde naast de inrichting waar haar vader psychiater was. Dagelijks zag ze de patiënten lopen en bewegen. Haar talent om mensen nauwkeurig te observeren begon daar.
Ze volgde verschillende dansopleidingen aan de Theaterschool. Ze danste bij internationale gezelschappen en verbleef langere tijd in New York.

Mede door een rugblessure werd ze vroeg in haar danscarrière gedwongen bewust te worden van haar houding en de spanningen in haar lichaam. Ze kwam in aanraking met de Feldenkrais methode. 'De Feldenkrais-oefeningen leerden me niet alleen mijn rugklachten te verhelpen maar het vergrootte het bewustzijn van al mijn bewegen, mijn ademhaling, en hoe lichter bewegen je denken positief beïnvloedt.’ Nadat ze de danswereld had verlaten volgde ze de opleiding tot Feldenkrais docent. Daarna begon haar loopbaan als tv-presentator, spreker en filmmaker op het gebied van gastronomie. Ze woont met haar partner, twee zoons en hun Golden Retriever in Amsterdam Noord. In haar presentatietrainingen komen haar opleiding, professionele ervaring en levenservaring samen. Hier voegt ze haar ontvankelijke en innemende persoonlijkheid aan toe en dit alles biedt ze ook aan in vloeiend Engels.

TESTIMONIAL

Bianca has a very personal approach when comes to transforming you into a great speaker: She builds a training program that is unique to your needs, leading to enhancing your personality, revealing your best features, peeling off the corporate mold, telling your story in a meaningful manner.

Bianca is not only excellent at teaching presentation techniques but she is genuinely interested in people’s personality. It’s all about your breathing, your space, your well-being, who you are as an individual and what you can bring to your audience. It is all about you, your story.

- Philippe Baillez, Head of Visual Merchandising, EMEA Under Armour -

CONTACT